André Pieyre de Mandiargues (14 mars 1909 – 13 dhjetor 1991) ishte një shkrimtar francez i lindur në Paris. Ai u bë një bashkëpunëtor i surrealistëve dhe u martua me piktoren italiane Bona Tibertelli de Pisis (mbesa e piktorit metafizik italian Konti Filippo Tibertelli de Pisis). Ai ishte një mik veçanërisht i ngushtë i piktorit Leonor Fini .
Romani i tij La Marge (1967; Eng: The Margin ) fitoi çmimin Goncourt dhe u bë një film me të njëjtin emër nga Walerian Borowczyk në 1976. Është koleksioni i tij i artikujve pornografikë që paraqitet në koleksionin Une particulière të Borowczyk . Borowczyk përdori gjithashtu veprën e Mandiargues për tregimin e parë të përfshirë në filmin e tij antologjik Immoral Tales .
Ai gjithashtu shkroi një hyrje në Historinë e O -së të Anne Desclos dhe ishte nënshkrues i Manifestit të 121 .
Libri i tij Feu de braise (1959) u botua në 1971 në një përkthim në anglisht nga April FitzLyon i quajtur Blaze of Embers (Calder dhe Boyars, 1971). [1]
Libri i tij më i popullarizuar ishte Motorcycle (1963), i cili u përshtat për filmin e vitit 1968 The Girl on a Motorcycle , ku luante një e re Marianne Faithfull . Mandiargues ishte mik me gazetaren e motoçikletave Anke-Eve Goldmann , e cila ka të ngjarë të ishte frymëzimi për personazhin kryesor “Rebecca”, pasi Goldmann ishte gruaja e parë që hipi në një motoçikletë me një kostum garash lëkure një copë, të cilën e projektoi me prodhuesin gjerman Harro. .

Showing the single result

Trego Filtrat