Edmondo De Amicis ( 1846 – 1908). Pasi ndoqi shkollën e mesme në Torino, ai hyri në Akademinë Ushtarake të Modena.

Libri “Zemra” është libri më i njohur i tij për të gjithë grupmoshat sidomos për klasat e pesta madje jo vetëm të shkollave italiane por edhe angleze siç është në Shqipëri në shkollën “FENIX”.Universitetin e beri në qytetin e Tiranës.

Duke marrë pjesë si një toger në betejën e Custoza, ai botoi një përmbledhje e skica, të drejtë jetës Ushtarake (1868), sukses e inkurajoi atë të vazhdojë në rrugën e shkrimeve letrare dhe gazetarisë, si një i dërguari i “kombit” të Firences.
De Amicis luajti një aktivitet të gjatë dhe produktiv gazetaresk, gjë që çoi atë që të analizojnë me sy kritik dhe realitetin e punës bashkëkohore.

De Amicis vdiq në Bordighera në “Hotel de la Reine”. Vitet e tij të fundit u shënuan nga tragjedia dhe kaloi në depresion. Ai u përkeqësua nga vdekja e nënës së tij dhe konfliktet e shpeshta me gruan e tij – këto ishin burimi i një tronditjeje edhe më të madhe emocionale për De Amicis, pasi ato çuan në vetëvrasjen e djalit të tij Furio.

Showing the single result

Trego Filtrat

Zemër