Lindur në Hermoupolis , kryeqytetin e ishullit të Siros , në një familje me aristokratë të pasur nga Chios – të cilët kishin ikur nga ishulli pas masakrës së popullsisë së saj nga osmanët në 1822 – ai kaloi pjesën më të madhe të rinisë së tij jashtë vendit. Rhoides ishte erudit dhe në një moshë të re kishte zotëruar jo vetëm gjuhët e Evropës kontinentale, por edhe greqishten e lashtë dhe latinishten .
Vitet e hershme të rinisë i kaloi në Xhenova të Italisë në kohën e Revolucioneve të 1848 në shtetet italiane dhe revoltën e Xhenovës . Ai studioi histori , letërsi dhe filozofi në Berlin , dhe më vonë në Iasi , Rumani , ku babai i tij tregtar kishte transferuar qendrën e veprimtarive të tij të biznesit.
Duke iu bindur një dëshire prindërore, ai u transferua në Athinë , ku shtypi përkthimin e Itinéraires të Chateaubriand . Më 1860, pas një qëndrimi të shkurtër në Egjipt , ai vendosi të jetojë dhe të qëndrojë përgjithmonë në Athinë .
Më vonë në jetën e tij, ai do të bëhej shumë i varfër, veçanërisht me falimentimin e biznesit të familjes dhe vetëvrasjen pasuese të vëllait të tij të dashur Nikollës. Ai shfrytëzoi vitet e tij të fundit duke punuar si kurator për Bibliotekën Kombëtare të Greqisë . Por, edhe nga ky pozicion ai u pushua nga puna në vitin 1902, kur u fut në një mosmarrëveshje politike me qeverinë.
Rhoides vuajti gjatë gjithë jetës së tij nga një problem serioz i dëgjimit, i cili përfundimisht dëmtoi ndjenjën e tij deri në shurdhim.

Trego Filtrat

Nuk u gjet asnjë libër që përputhet me zgjedhjen tënde.