Emmanuèle Bernheim është vajza e koleksionistit të arteve André Bernheim dhe skulptorit Claude de Soria .
Autor i Notch në 1985 dhe Un çift në vitin 1988 , në vitin 1993 ajo fitoi edhe çmimin Medici me të romanit Sa Femme publikohet nga botimet Gallimard .
Për kinemanë, ajo bashkëpunon me François Ozon për të shkruar skenarët për filmat Sous le sable , Pishinë dhe 5 × 2 . Romani i saj, E premte mbrëma (1998), u adaptua për kinemanë nga Claire Denis në filmin homonim . Me Michel Houellebecq , ajo shkroi përshtatjen filmike të Plateforme [ref. nevojshme] .
Më në fund, ajo punon me Alain Cavalier , i cili sugjeroi që ajo të xhironte Living Being and Knowledge , një përshtatje e Gjithçka shkoi mirë , një histori në të cilën ajo tregon se si e ndihmoi babanë e saj të vdiste. Kanceri i saj shpërtheu gjatë projektit dhe filmi u kap nga vdekja e saj

Showing the single result

Trego Filtrat