I lindur më 16 maj 1958 në Travnik , Bosnjë dhe Hercegovinë , Karić fillimisht studioi Islamin dhe shkencat politike në Universitetin e Sarajevës dhe u diplomua përkatësisht në 1981 dhe 1982. Ai fitoi një MA në filozofi nga i njëjti universitet në 1986, dhe mori Ph.D. në filologji nga Universiteti i Beogradit në 1989. Ai gjithashtu ka përfunduar studime të tjera pas-universitare dhe post-doktoraturë në Universitetin e Kajros (1983), Universitetin al-Azhar (1983), Universitetin Yale (1990) dheUniversiteti i Oksfordit (2006). Aktualisht, ai shërben si profesor i rregullt i Studimeve Kur’anore dhe Historisë së Interpretimit të Kur’anit në Universitetin e Sarajevës ; Karić gjithashtu ka dhënë mësim si profesor i rregullt në Universitetin e Lubjanës . Nga 1994 deri më 1996, ai shërbeu si Ministër i Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sporteve në Qeverinë e Republikës së Bosnjës dhe Hercegovinës .

Showing the single result

Trego Filtrat