Giroud lindi nga prindër emigrantë Sefardikë Hebre; babai i saj ishte Salih Gourdji, Drejtor i Agence Télégraphique Osmane në Gjenevë. Ajo u shkollua në Lycée Molière dhe Collège de Groslay. Ajo nuk u diplomua nga universiteti. Ajo u martua dhe kishte dy fëmijë, një djalë (i cili vdiq para saj) dhe një vajzë. Puna e Giroud në kinema filloi me regjisorin Marc Allégret si një vajzë skenari në versionin e tij të 1932 të Marcel Pagnol ‘s Fanny . Në vitin 1936 ajo punoi me Jean Renoir në setin e La Grande Illusion . Ajo më vonë shkroi skenarë, përfundimisht përfundoi 30 libra me gjatësi të plotë (si trillime dhe jo-trillime), dhe shkroi kolona të gazetave. [5] Ajo ishte redaktore e revistës Elle nga 1946 (pak pasi u themelua) deri në 1953, kur ajo dhe Jean-Jacques Servan-Schreiber themeluan revistën franceze të lajmeve L’Express . Ajo redaktoi L’Express deri në 1971, atëherë ishte drejtoresha e saj deri në 1974, kur asaj iu kërkua të merrte pjesë në qeverinë kombëtare franceze.

Showing the single result

Trego Filtrat