Gabriele D’annunzio ishte një poet, dramaturg, orator, gazetar, aristokrat dheoficer Italian. Ai zuri një vend të spikatur në letërsinë italiane nga viti 1889 deri në 1910 dhe më vonë në jetën politike nga 1914 në 1924. Ai shpesh përmendej me epitetet Il Vate (“Poeti”). D’Annunzio u shoqërua me lëvizjen Dekadente në veprat e tij letrare, të cilat ndërvepruan ngushtë me simbolizmin francez dhe estetizmin britanik . Vepra të tilla përfaqësonin një kthesë kundër natyralizmit të romantikëve të mëparshëm dhe ishin njëkohësisht sensuale dhe mistike. Gjatë Luftës së Parë Botërore, perceptimi i D’Annunzio në Itali u shndërrua nga një figurë letrare në një hero lufte kombëtare .

Showing the single result

Trego Filtrat