Jane Shemilt është një autore e vlerësuar ndërkombëtarisht. Romani i saj debutues Daughter ishte një zgjedhje e Richard dhe Judy , e përzgjedhur për çmimin Lucy Cavendish dhe e nominuar për një çmim Edgar . Ai u bë debutimi me shitjen më të shpejtë të vitit 2014. Romani i saj i tretë, Sa larg biem, është opsionuar për prodhim si një dramë televizive nga Twelve Town.
Historitë e Jane janë frymëzuar nga sfondi i saj në psikologji dhe mjekësi. Ajo studioi Psikologji në Universitetin e Londrës përpara se të kualifikohej me shkëlqyeshëm nga Royal Free Hospital School of Medicine. Ajo filloi të shkruajë ndërsa punonte si GP, duke ndërmarrë një diplomë në Shkrim Kreativ, pastaj një MA gjithashtu në Shkrim Kreativ, në Bath Spa University, duke fituar të dyja me dallim.
Jane jeton në Bristol me burrin e saj Steve Gill – një Profesor i Neurokirurgjisë – ku ata rritën pesë fëmijët e tyre. Ajo aktualisht është duke punuar në romanin e saj të pestë.

Showing the single result

Trego Filtrat