Arnold është djali i Annemarie (née Wachter) dhe Johann Heinrich Arnold (1913–1982), dhe nipi i Eberhard Arnold (1883–1935), i cili bashkë-themeloi Komunitetet Bruderhof në 1920. Arnold lindi në Cotswolds , ku Bruderhof iku nga Gjermania naziste. Ai udhëtoi me prindërit e tij në Paraguai por më pas u transferua në Nju Jork në 1954. Ai jetoi në Rifton, New York deri në vdekjen e tij në 2017. Më 22 maj 1966, ai u martua me Verena Meier me të cilën kishte tetë fëmijët.
Arnold ndihmoi në gjetjen e Thyerjes së Ciklit të Dhunës , një program për zgjidhjen e konflikteve pas masakrës së shkollës së mesme Columbine . Përmes programit ai u foli studentëve dhe të rriturve të shkollës për rëndësinë e faljes në SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Irlanda e Veriut, Ruanda dhe vende të tjera. [10] Ai udhëtoi dhe foli gjerësisht me Steven McDonald , një oficer policie amerikan i cili u qëllua dhe u paralizua, dhe i cili kontribuoi në librin e Arnold për faljen. [11]
Arnold kishte një rreth të gjerë miqsh dhe bashkëpunëtorësh. Më 11 Shtator 2017, u zhvillua një ngjarje në New York City për të përkujtuar jetën e tij. Folësit në ngjarje përfshinin redaktorin e Gjërave të Parë RR Reno , aktivistin veteran të të drejtave civile John M. Perkins , Profesorin Robert P. George të Universitetit Princeton dhe të tjerë.

Showing the single result

Trego Filtrat