I lindur në një familje skoceze (Learmonth), ai mbeti jetim nga nëna e tij (Marija Michajlovna lindur Arsen’eva) në moshën tre vjeç, në 1817, dhe u rrit nga gjyshja e tij nga nëna Elizaveta Alekseevna Arsen’eva, në pronën e Tarchany , Oblast ‘i Penzës; fshati i atëhershëm Tarchany quhet sot Lermontov . Në 1818 ai udhëtoi në Kaukaz, në >Pyatigorsk , ku u kthye në mënyrë të përsëritur, në vitet 1820 dhe 1825. Si adoleshent u bë i apasionuar pas letërsisë, duke lexuar me zell Bajronin dhe duke filluar të shkruante kur ishte vetëm pesëmbëdhjetë vjeç. Në 1828 ai hyri në shkollën private “Pensione Nobile” ( Blagorodnyj pansion pri moskovskom universitete ); shkruan Çerkezët ,I burgosuri i Kaukazit , Corsair . Në 1830 ai u regjistrua 1832 për arsye të ndryshme: vdekja e babait të tij, marrëdhëniet gjithnjë e më të tensionuara me profesorët dhe dyshimet që u ngritën pas pjesëmarrjes së tij në skandalin famëkeq Malov (kur një turmë studentët që gjuajnë nga auditori, nën tingullin e talljes, mësuesi homonim).

Showing the single result

Trego Filtrat