Lindur në Lushnje , Arapi studioi gjuhën dhe letërsinë shqipe në Universitetin e Tiranës nga 1990 deri në 1994. Në vitin 1993, Arapi botoi librin e saj të parë me poezi. Tre vjet më vonë, ajo u transferua në Gjermani, ku studionte gjermanisht në Këln . Po atë vit, 1996, ajo mori një bursë nga fonda Heinrich Böll dhe shërbeu si një Nderi i Nderit në Shkrim në Universitetin Iowa . Ajo u pasua nga një doktoraturë në gazetari (një burim tjetër thotë Studime Kulturore) në Universitetin e Vjenës. Në vitin 2010, ajo publikoi romanin e saj të parë, dhe gjithashtu përktheu disa tekste në gjuhën gjermane në shqip, duke përfshirë poema nga Günter Grass , Joseph Roth , Elias Canetti dhe Felicitas Hoppe . Si gazetare, Arapi ka punuar si redaktore e pavarur e radios ] për programin shqiptar të Deutsche Welle , duke shërbyer si korrespodente në Vjenë . Ajo ishte një nga 19 autorët e paraqitur në Festivalin Ndërkombëtar të Letërsisë në Berlin në 2012.
Arapi banon në Bon . Ajo është e martuar dhe ka dy vajza.

Showing the single result

Trego Filtrat