Anthony Doerr

Jo gjithe driten mund ta shohim

(1 përshtypje)

Mari Lora jeton me të atin në Paris, jo larg Muzeut të Historisë së Natyrës, ku ai punon si mjeshtër bravandreqës . Në moshën gjashtë vjeçe, ajo humbet shikimin, ndaj dhe babai i ndërton maketin e lagjes së tyre – çdo ndërtesë, çdo rrugë, çdo pemë e çdo kapanxhë pusete – në mënyrë që ajo t’i mësojë përmendësh duke kaluar gishtat sipër tyre dhe pastaj të ecë nëpër rrugët e vërteta me ndihmën e shkopit.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Info rreth Autorit
Author Picture

Anthony Doerr

I rritur në Cleveland, Ohio , Doerr mori pjesë në Shkollën Universitare aty pranë, ku u diplomua në 1991. Ai më pas u diplomua në histori në Bowdoin College në Brunswick, Maine , ku u diplomua në 1995, dhe fitoi një MPJ nga Bowling Green State University
Libri i parë i botuar i Doerr ishte një koleksion i tregimeve të shkurtra të quajtur Shell Collector (2002). Shumë nga tregimet zhvillohen në Afrikë dhe Zelandën e Re, ku ai ka punuar dhe jetuar. Ai shkroi një libër tjetër me tregime të shkurtra të quajtur Memory Wall(2010). Romani i tij i parë, Rreth Grace , u botua në vitin 2004. Atëherë Doerr shkroi një kujtim, Katër stinët në Romë , i cili u botua në 2007.
Romani i dytë i Doerr, Të gjithë dritën që ne nuk mund të shohim , i vendosur në Francën e okupuar gjatë Luftës së Dytë Botërore , u botua në vitin 2014. Ai mori një vlerësim kritik të rëndësishëm dhe ishte një finalist për cmimin Kombëtar të Librit për Fiction . Libri ishte një bestseller i New York Times dhe u emërua nga gazeta si një libër i shquar i vitit 2014. Ajo fitoi cmimin Pulitzer për Fiction në 2015. Ishte kandidat për çmimin letrar të Paqës Letrare në Dayton 2015 Fiction dhe fitoi cmimin e Librit të Shoqatës së Bibliotekave në Ohajo 2015 për Fiction.

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Jo gjithe driten mund ta shohim

  1. Bledi Hebeja

    Nisa ta dëgjoja duke e ditur që Alda lexon, interpreton mirë.
    Emri dhe titulli nuk më thonin gjë, po qenka roman i mirë…

Shto një përshtypje