I rritur në Cleveland, Ohio , Doerr mori pjesë në Shkollën Universitare aty pranë, ku u diplomua në 1991. Ai më pas u diplomua në histori në Bowdoin College në Brunswick, Maine , ku u diplomua në 1995, dhe fitoi një MPJ nga Bowling Green State University
Libri i parë i botuar i Doerr ishte një koleksion i tregimeve të shkurtra të quajtur Shell Collector (2002). Shumë nga tregimet zhvillohen në Afrikë dhe Zelandën e Re, ku ai ka punuar dhe jetuar. Ai shkroi një libër tjetër me tregime të shkurtra të quajtur Memory Wall(2010). Romani i tij i parë, Rreth Grace , u botua në vitin 2004. Atëherë Doerr shkroi një kujtim, Katër stinët në Romë , i cili u botua në 2007.
Romani i dytë i Doerr, Të gjithë dritën që ne nuk mund të shohim , i vendosur në Francën e okupuar gjatë Luftës së Dytë Botërore , u botua në vitin 2014. Ai mori një vlerësim kritik të rëndësishëm dhe ishte një finalist për cmimin Kombëtar të Librit për Fiction . Libri ishte një bestseller i New York Times dhe u emërua nga gazeta si një libër i shquar i vitit 2014. Ajo fitoi cmimin Pulitzer për Fiction në 2015. Ishte kandidat për çmimin letrar të Paqës Letrare në Dayton 2015 Fiction dhe fitoi cmimin e Librit të Shoqatës së Bibliotekave në Ohajo 2015 për Fiction.

Showing the single result

Trego Filtrat