Anthony Giddens

Pasojat e modernitetit

Sikundër thotë autori, ne nuk jetojmë ende në një botë post-moderne. Karakteristikat e dallueshme të institucioneve shoqërore të viteve të fundit të shekullit te njëzetë, sugjerojnë se krahasuar me kohët e mëparshme, po lëvizim më tepër në periudhën e”modernitetit të zhvilluar”, ku pasojat e modernitetit po thellohen dhe po universalizohen më tepër, sesa po hyjmë në periudhën e post-modernitetit.

INTRO
 

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Anthony Giddens

Anthony Giddens, Baron Giddens (i lindur më 18 janar 1938) është një sociolog britanik i njohur për teorinë e tij të strukturimit dhe pikëpamjen e tij holistike të shoqërive moderne. Ai konsiderohet të jetë një nga sociologët më të shquar modernë, autori i të paktën 34 librave.

Katër faza të dukshme mund të identifikohen në jetën e tij akademike. I pari përfshiu një vizion të ri të asaj që është sociologjia. Publikimet e tij kryesore të asaj epoke përfshijnë Kapitalizmin dhe Teorinë Sociale Moderne dhe Strukturën e Klases së Shoqërive të Avancuara.

Në fazën e dytë, Giddens zhvilloi teorinë e strukturimit. Veprat e tij të asaj periudhe, të tilla si Rregullat e Reja të Metodologjisë Sociologjike (1976), Problemet Qendrore në Teorinë Sociale (1979) dhe Kushtetuta e Shoqërisë (1984), i solli famë ndërkombëtare në arenën sociologjike.

Faza e tretë e punës akademike të Giddens kishte të bënte me modernitetin, globalizimin dhe politikën, veçanërisht ndikimin e modernizmit në jetën shoqërore dhe personale.

Në fazën më të fundit, Giddens ka kthyer vëmendjen e tij në një gamë më konkrete të problemeve që lidhen me evolucionin e shoqërisë botërore - çështjet mjedisore.

Giddens shërbeu si drejtor i Shkollës së Ekonomisë në Londër 1997-2003, ku tani është Profesor Emeritus në Departamentin e Sociologjisë. Ai është një shok i jetës në Kolegjin e Mbretit, Kembrixh.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Pasojat e modernitetit”