Albert Londres (1 nëntor 1884 – 16 maj 1932) ishte gazetar dhe shkrimtar francez. Një nga shpikësit e gazetarisë hulumtuese. Londres jo vetëm që raportoi lajme, por i krijoi ato dhe e raportoi atë nga perspektiva personale. Ai kritikoi abuzimet e kolonializmit të tilla si puna e detyruar. Albert Londres i dha emrin e tij një çmimi të gazetarisë, Prix Albert-Londres, për gazetarët frankofonikë.

Ai u vra në zjarr në MS Georges Philippar, avioni i oqeanit që e çoi atë nga Kina në Francë.

Dukej se kishte zbuluar një skandal – “Ishte një çështje e drogës, e armëve, e ndërhyrjes bolshevike në çështjet kineze”, njoftoi Biografia e Pierre Assouline e Londrës. Por shënimet e tij u shkatërruan në zjarr.

Showing the single result

Trego Filtrat