Albert Londres

Komitaxhinjtë

Albert Londres gazetar dhe shkrimtar francez na shfaqet jo vetëm si një gazetar i dorës së parë që është në gjendje të riprodhojë një aromë tipike ballkanike dhe të na e sjellë të patjetërsueshme deri në ditët tona, por na dëshmon sesa pak ka ndryshuar gadishulli ynë edhe pas afro tetë-dhjetë vjetëh, sesa i ashpër është shpirti nacinalist I banorëve të këtyre viseve dhe se, me një ndjenjë të forte fataliteti pak gjasë ka që, në thellësi, gjërat që ndryshojnë, pavarësisht nga iluzione që krijojmë në sipërfaqe dhe në aparencë.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Albert Londres

Albert Londres (1 nëntor 1884 - 16 maj 1932) ishte gazetar dhe shkrimtar francez. Një nga shpikësit e gazetarisë hulumtuese. Londres jo vetëm që raportoi lajme, por i krijoi ato dhe e raportoi atë nga perspektiva personale. Ai kritikoi abuzimet e kolonializmit të tilla si puna e detyruar. Albert Londres i dha emrin e tij një çmimi të gazetarisë, Prix Albert-Londres, për gazetarët frankofonikë.

Ai u vra në zjarr në MS Georges Philippar, avioni i oqeanit që e çoi atë nga Kina në Francë.

Dukej se kishte zbuluar një skandal - "Ishte një çështje e drogës, e armëve, e ndërhyrjes bolshevike në çështjet kineze", njoftoi Biografia e Pierre Assouline e Londrës. Por shënimet e tij u shkatërruan në zjarr.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Komitaxhinjtë”