Simon Sebag Montefiore

Monstrat,Gratë dhe burrat më të urryer në histori

(1 përshtypje)

Librat e Montefiores janë bestsellerë në përmasa botërore dhe janëbotuar ne 35 gjuhë .Monstrat ,vëllimi shoqërues I Heronjve është botuar gjithashtu nga Quercus.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore ka lindur në Londër. Babai i tij ishte Stephen Eric Sebag Montefiore dhe vëllai i tij ishte Hugh Sebag-Montefiore. Ata janë nga një varg i hebrenjve të pasur të Sephardiut, të cilët ishin diplomatë dhe bankierë anembanë Europës dhe që kishin origjinën nga Maroku dhe Italia. Pas botimit të Dekretit të Dëbimit kundër Judenjve në Spanjë të vitit 1492, disa prej paraardhësve të Montefiore qëndruan në vend ndërkohë që mbetën fshehurazi hebre.

Montefiore ishte arsimuar në Shkollën Ludgrove dhe Harrow School ku ishte redaktor i gazetës së shkollës, The Harrovian. Ai intervistoi Margaret Thatcher për The Harrovian në vjeshtën e vitit 1983. Ai fitoi një Ekspozitë për të lexuar historinë në Gonville dhe Caius College, Cambridge ku mori doktoratën e tij të Filozofisë (PhD).

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Monstrat,Gratë dhe burrat më të urryer në histori

  1. Ardijan Reka

    Detaje interesante historike.

    Ardi, Kaçanik.

Shto një përshtypje