Pjeter Pepa

Tragjedia dhe lavdia e klerit katolik ne shqiperi Vellimi 1

Dëshmi rrënqethëse përshkruhen në këtë libër mbi persekutimin,vrasjen dhe internimin e klerikëve në mbarë vendin.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Pjeter Pepa

Pjetër Pepa

U lind në Shkodër, ku ka kryer mësimet fillore e të mesme. Në vitet 1960-1965 ka kryer me rezultate të larta Fakultetin e Mjekësisë, dega Stomatologji. Është angazhuar në sesionet e para shkencore në shkallë qarku dhe republike të zhvilluara që në vitin 1967, në qytetin e lindjes Shkodër, e më pas në rrethet e tjera të Shqipërisë. Botimet e para propagandistike e shkencore i ka filluar që në vitin 1966, në revistat periodike të kohës si, “ Shëndeti “ , “Shëndetësia Popullore” , “Buletini i Shkencave Mjekësore” , “Buletini Stomatologjik”( pas vitit 1973) , etj.

Mbas viteve ’90, ka ndjekë në vazhdimësi edhe aktivitetet shkencore jashtë vendit. Në vitin 1992 ka mbrojtur disertacionin për gradën “Doktor i Shkencave”. Konsiderohet si një ndër organizatorët e parë të Reparteve të Pedodontisë (fëmijëve) dhe të Shërbimit të Sanacionit të planifikuar të tyre në shkallë rrethi dhe republike.

Në periudhën 1990–1996 është angazhuar në proceset demokratike, duke u zgjedhur deputet i Kuvendit Popullor për dy legjislatura radhazi. Ka kryer detyrën e ambasadorit të Shqipërisë pranë Selisë së Shenjtë, në Vatikan gjatë vitit 1997.

Në vitin 1998 është kthyer në profesion të lirë dhe si pedagog i jashtëm pranë Fakultetit të Mjekësisë . Ndahet nga jeta më 23 mars 2014.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Tragjedia dhe lavdia e klerit katolik ne shqiperi Vellimi 1”