Ajo lindi në Larvik , u rrit në Lillestrøm dhe Tromsø dhe u zhvendos në Oslo në 1978. Holt u diplomua me një diplomë juridike nga Universiteti i Bergen në 1986, dhe punoi për Korporatën Norvegjeze të Transmetimit (NRK) në periudhën 1984 deri 1988 . Ajo më pas punoi në Departamentin e Policisë në Oslo për dy vjet, duke fituar të drejtën e saj për të ushtruar profesionin e një avokate në Norvegji. Në vitin 1990 ajo u kthye në NRK, ku punoi një vit si gazetare dhe spikere për programin e lajmeve Dagsrevyen .
Anne Holt filloi praktikën e saj të avokatit në 1994 dhe shërbeu si Ministre e Drejtësisë në Kabinetin Jagland për një periudhë të shkurtër nga 25 Tetor 1996 deri më 4 Shkurt 1997. Ajo dha dorëheqjen për arsye shëndetësore dhe u zëvendësua nga Gerd-Liv Valla .

Showing the single result

Trego Filtrat

Porosia e tete