Anne Holt

Porosia e tete

(1 përshtypje)

Kryeprokurori Sigurd Halvorsrudi ka vënë duart mbi fytyrë. Para tij, mbi dysheme, gjendet bashkëshortja, koka e ndarë nga trupi dhe këmisha blu e Halvorsrudit është tërë njolla të errëta, njolla gjaku. Por komisarja Hana Vilhelmseni nuk dëshiron të marrë vendime të parakohshme.
Halvorsrudi beson se e di emrin e kriminelit – Stale Salveseni, një biznesmen i dështuar nga Oslo. Mirëpo Salveseni, sipas gjasave, është mbytur në det disa ditë para se të ndodhte krimi. E megjithatë, Hana Vilhelmseni duket se nuk e pranon këtë goditje në hetimet e saj: ditë e natë ajo mendon vazhdimisht për shoqen e saj Sesilian, që krejt papritur i tregon asaj diçka tragjike.
Shumë shpejt shtohet edhe një viktimë tjetër. Gazetari i njohur i problemeve ekonomike, Bromo, gjendet i masakruar – në qilarin e Salvesenit, që është i mbushur gjithandej me shenjat e gishtërinjve të kryeprokurorit. Anne Holt ka paraqitur me stil të fortë çështjen e re të Hana Vilhelmsenit, zgjidhja e së cilës është sa e papritur, aq edhe emocionuese.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Anne Holt

Ajo lindi në Larvik , u rrit në Lillestrøm dhe Tromsø dhe u zhvendos në Oslo në 1978. Holt u diplomua me një diplomë juridike nga Universiteti i Bergen në 1986, dhe punoi për Korporatën Norvegjeze të Transmetimit (NRK) në periudhën 1984 deri 1988 . Ajo më pas punoi në Departamentin e Policisë në Oslo për dy vjet, duke fituar të drejtën e saj për të ushtruar profesionin e një avokate në Norvegji. Në vitin 1990 ajo u kthye në NRK, ku punoi një vit si gazetare dhe spikere për programin e lajmeve Dagsrevyen .
Anne Holt filloi praktikën e saj të avokatit në 1994 dhe shërbeu si Ministre e Drejtësisë në Kabinetin Jagland për një periudhë të shkurtër nga 25 Tetor 1996 deri më 4 Shkurt 1997. Ajo dha dorëheqjen për arsye shëndetësore dhe u zëvendësua nga Gerd-Liv Valla .

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Porosia e tete

  1. Hyrije Skenderi

    Befasuess

Shto një përshtypje