Artur Hejli

Bosët e dollarit

Ky roman ka për autor një nga bashkëkohësit tanë trashëgimtar I shumë tipareve të letërsisë realiste ,klasike e më të re.Nga viti 1975 kur u botua për herë të parë në Amerikë e deri më 1979,ishte përkthyer në 27-të gjuhë dhe ishte shitur në katër anët e botës mbi 3 milionë kopje.Shifër kjo e rrallë në rradhën e botimeve të sotme .Pa përmendur edhe një version të ekranizuar mjaft të mirë.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Artur Hejli

Arthur Hailey (1920 - 2004) ishte një novelist britanik-kanadez, tregimet e komplotit të të cilit u vendosën në sfondin e industrive të ndryshme. Librat e tij të hulumtuar në mënyrë të përpiktë, që përfshijnë shitësit më të mirë si Hotel, Aeroporti (1968), Rrotat, Kambistët dhe Mbingarkesa kanë shitur 170 milionë kopje në 38 gjuhë.

Arthur Frederick Hailey ka lindur më 5 prill 1920, në Luton, Bedfordshire, Angli, i vetmi fëmijë i George Wellington Hailey, një punëtore në fabrikë dhe Elsie Wright Hailey. Një lexues i zjarrtë, Hailey filloi të shkruante poezi, luan dhe tregime në një moshë të re. Ai dikur tha: "Nëna ime më la jashtë punët për të shkruar." Elsie inkurajoi djalin e saj për të mësuar typing dhe stenografi në mënyrë që ai mund të bëhet një nëpunës në vend të një punëtori fabrikë.

Në moshën katërmbëdhjetë vjeç, Hailey nuk arriti të fitonte një bursë që do t'i mundësonte atij të vazhdonte shkollimin. Nga viti 1934 deri më 1939 ai ishte një djalë dhe nëpunës i zyrës në Londër.

Në vitin 1947, i pakënaqur me qeverinë e Punës së pasluftës, ai emigroi në Kanada. Duke u vendosur në Toronto, ai mbajti një sërë vendesh pune, në fusha të tilla si pasuria e patundshme, shitja dhe reklamimi. Ai ishte redaktor i një reviste tregtare të quajtur Bus and Truck Transport. Gjatë këtyre viteve, ai vazhdonte të shkruante.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Bosët e dollarit”