Arthur Hailey (1920 – 2004) ishte një novelist britanik-kanadez, tregimet e komplotit të të cilit u vendosën në sfondin e industrive të ndryshme. Librat e tij të hulumtuar në mënyrë të përpiktë, që përfshijnë shitësit më të mirë si Hotel, Aeroporti (1968), Rrotat, Kambistët dhe Mbingarkesa kanë shitur 170 milionë kopje në 38 gjuhë.

Arthur Frederick Hailey ka lindur më 5 prill 1920, në Luton, Bedfordshire, Angli, i vetmi fëmijë i George Wellington Hailey, një punëtore në fabrikë dhe Elsie Wright Hailey. Një lexues i zjarrtë, Hailey filloi të shkruante poezi, luan dhe tregime në një moshë të re. Ai dikur tha: “Nëna ime më la jashtë punët për të shkruar.” Elsie inkurajoi djalin e saj për të mësuar typing dhe stenografi në mënyrë që ai mund të bëhet një nëpunës në vend të një punëtori fabrikë.

Në moshën katërmbëdhjetë vjeç, Hailey nuk arriti të fitonte një bursë që do t’i mundësonte atij të vazhdonte shkollimin. Nga viti 1934 deri më 1939 ai ishte një djalë dhe nëpunës i zyrës në Londër.

Në vitin 1947, i pakënaqur me qeverinë e Punës së pasluftës, ai emigroi në Kanada. Duke u vendosur në Toronto, ai mbajti një sërë vendesh pune, në fusha të tilla si pasuria e patundshme, shitja dhe reklamimi. Ai ishte redaktor i një reviste tregtare të quajtur Bus and Truck Transport. Gjatë këtyre viteve, ai vazhdonte të shkruante.

Showing the single result

Trego Filtrat