Miguel De Cervantes

Don Kishoti i Mançës Vëllimi 2

(1 përshtypje)

uUdhëtimi i Don Kishotit nuk është një udhëtim hapësinor, por bën pjesë në udhëtimin e brendshëm të njerëzimit. Udhëtimi i Don Kishotit ndodh në kohën e udhëtimeve të mëdha, siç është udhëtimi më i famshëm dhe më me bujë i historisë së njerëzimit: zbulimi i Amerikës.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Miguel De Cervantes

Miguel de Cervantes Saavedra (1547 -1616 ) konsiderohet gjerësisht si shkrimtari më i madh në gjuhën spanjolle dhe një nga romancierët më të shquar në botë. Romani i tij Don Kishoti është përkthyer në mbi 140 gjuhë dhe dialekte; është, pas Biblës, libri më i përkthyer në botë.

Don Kishoti, një klasik i letërsisë perëndimore, nganjëherë konsiderohet si romani i parë modern dhe vepra më e mirë e fiction ndonjëherë e shkruar. Ndikimi i Cervantes në gjuhën spanjolle ka qenë aq i madh saqë gjuha shpesh quhet la lengua de Cervantes ("gjuha e Cervantes"). Ai gjithashtu është quajtur El príncipe de los ingenios ("Princi i zgjuarsisë").

Në vitin 1569, në mërgim të detyruar nga Kastilja, Cervantes u zhvendos në Romë, ku punoi si ndihmës i dhomës së një kardinali.

Në vitin 1605, Cervantes ishte në Valladolid, kur suksesi i menjëhershëm i pjesës së parë të Don Kishotit, botuar në Madrid, sinjalizonte kthimin e tij në botën letrare. Në vitin 1607, ai u vendos në Madrid, ku jetonte dhe punonte deri në vdekjen e tij.

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Don Kishoti i Mançës Vëllimi 2

  1. Besi Melcher

    argetues , dhe lexuesi profesional

Shto një përshtypje