Charles Dickens

David Copperfield Vëllimi 2

”David Copperfield”, është romani i tetë nga Charles Dickens, botuar fillimisht si një roman në vitin 1850. Ashtu si shumica e veprave të tij, kjo vepër fillimisht u shfaq në formë serish një vit para botimit. Shumë elemente brenda romanit ngjasojnë me ngjarje nga jeta e vetë Dickensit dhe kjo është ndoshta vepra më autobiografike e tij. Në roman trajtohet jeta e David Copperfield-it që nga fëmijëria, tek mosha e rritur. Ky libër është vëllimi i dytë.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens (7 shkurt 1812 - 9 qershor 1870) ishte një shkrimtar dhe kritik social anglez. Ai krijoi disa nga personazhet më të njohura në botë dhe konsiderohet nga shumë njerëz si romancieri më i madh i epokës viktoriane. Veprat e tij patën një popullaritet të paparë gjatë jetës së tij dhe nga kritikët dhe dijetarët e shekullit të 20-të e kishin njohur atë si një gjeni letrar. Romanet dhe tregimet e tij ende lexohen gjerësisht sot.

Suksesi letrar i Dickens filloi me botimin serial të 1836 të Letrave Pickwick. Brenda pak vitesh ai ishte bërë një njeri i famshëm letrar ndërkombëtar, i famshëm për humorin e tij, satirën dhe vëzhgimin e zjarrtë të karakterit dhe shoqërisë. Romanet e tij, shumica e botuar në këste mujore ose javore, filluan botimin serik të fiction narrative, i cili u bë modaliteti dominant viktorian për botimin e romanit.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “David Copperfield Vëllimi 2”