Charles John Huffam Dickens (7 shkurt 1812 – 9 qershor 1870) ishte një shkrimtar dhe kritik social anglez. Ai krijoi disa nga personazhet më të njohura në botë dhe konsiderohet nga shumë njerëz si romancieri më i madh i epokës viktoriane. Veprat e tij patën një popullaritet të paparë gjatë jetës së tij dhe nga kritikët dhe dijetarët e shekullit të 20-të e kishin njohur atë si një gjeni letrar. Romanet dhe tregimet e tij ende lexohen gjerësisht sot.

Suksesi letrar i Dickens filloi me botimin serial të 1836 të Letrave Pickwick. Brenda pak vitesh ai ishte bërë një njeri i famshëm letrar ndërkombëtar, i famshëm për humorin e tij, satirën dhe vëzhgimin e zjarrtë të karakterit dhe shoqërisë. Romanet e tij, shumica e botuar në këste mujore ose javore, filluan botimin serik të fiction narrative, i cili u bë modaliteti dominant viktorian për botimin e romanit.

Duke shfaqur 2 rezultate

Trego Filtrat