Catherine Alix Françoise Nay filloi shkollën e drejtësisë pa përfunduar studimet e saj, për të ndjekur një karrierë si gazetare. Ajo është e angazhuar në vitin 1968, për 25 vjet në departamentin politik të Expressit të Jean-Jacques Servan-Schreiber, përgjegjëse për të drejtën.

Në vitin 2005, ajo u bë këshilltare e presidentit të Evropës 1 Jean-Pierre Elkabbach.

Që nga viti 2007, gazetarja ka qenë një kontribuese e rregullt në Evropë. Që nga fillimi i sezonit 2011, ajo ka qenë pjesë e programit “Nuk janë dy” si Elle e paraqitur nga Marion Ruggieri në Evropë 1 3. Në prill 2012, ajo është pjesë e jurisë së shfaqjes.

Me rastin e përkujtimit të ngjarjeve të majit 1958 dhe maj 1968, Catherine Nay nënshkroi dokumentarin e saj të parë, të quajtur De Gaulle dhe Pompidou, deri në pushim, të transmetuar në fund të majit 2018 në Francë 3 në pjesën e parë të mbrëmjes.

Ajo jetoi për një kohë të gjatë me Albin Chalandon, ish-udhëheqës i Elf Aquitaine dhe një politikan, i cili ishte deputet dhe ministër 5 dhe të cilin ajo u takua në takimin politik të UNR në Lille 6.

Showing the single result

Trego Filtrat