Catherine Nay

Sarkozi pranvera e Francës

Nikola Sarkozi, nga çdo pikëpamje është një politikan jo i zakonshëm. Me rrugën e përshkruar ai është i vetmi kandidat për funksionin më të lartë të shtetit që e ka nisur karrierën e vet që nga niveli më i ulët i militantit dhe i ngjiti një nga një shkallët e pushtetit. Me këmbënguljen e tij. “Unë punën e kam konsideruar gjithmonë vlerën themelore të jetës sime”, thotë ai. Që prej 30 vjetësh, ai kurrë nuk është ndalur, por ka parë ka dëgjuar , ka mësuar , ka lexuar, ka menduar, ka analizuar dhe ka shkuar përpara të realizojë sintezën e tij. Me metodën e tij ai ka qënë dishepulli i shumë njerëzve të mëdhenj: i Akile Peretit, i Sharl Paskua-s, i Eduard Baladurit, i Zhak Shirakut, duke u ushqyer me përvojat e tyre të cilat i ka ujitur vazhdimisht me rininë dhe risitë e tij, duke e krijuar ai vetë, ose duke e kuptuar rastin e volitshëm për ti kapërcyer mësuesit e tij…

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Catherine Nay

Catherine Alix Françoise Nay filloi shkollën e drejtësisë pa përfunduar studimet e saj, për të ndjekur një karrierë si gazetare. Ajo është e angazhuar në vitin 1968, për 25 vjet në departamentin politik të Expressit të Jean-Jacques Servan-Schreiber, përgjegjëse për të drejtën.

Në vitin 2005, ajo u bë këshilltare e presidentit të Evropës 1 Jean-Pierre Elkabbach.

Që nga viti 2007, gazetarja ka qenë një kontribuese e rregullt në Evropë. Që nga fillimi i sezonit 2011, ajo ka qenë pjesë e programit "Nuk janë dy" si Elle e paraqitur nga Marion Ruggieri në Evropë 1 3. Në prill 2012, ajo është pjesë e jurisë së shfaqjes.

Me rastin e përkujtimit të ngjarjeve të majit 1958 dhe maj 1968, Catherine Nay nënshkroi dokumentarin e saj të parë, të quajtur De Gaulle dhe Pompidou, deri në pushim, të transmetuar në fund të majit 2018 në Francë 3 në pjesën e parë të mbrëmjes.

Ajo jetoi për një kohë të gjatë me Albin Chalandon, ish-udhëheqës i Elf Aquitaine dhe një politikan, i cili ishte deputet dhe ministër 5 dhe të cilin ajo u takua në takimin politik të UNR në Lille 6.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Sarkozi pranvera e Francës”