Philippe Delorme

Mbretërit e vrarë

Drurët e lartë tërheqin rrufetë. Kokat e kurorëzuara tërheqin vrasësit. Ky nuk është një ligj i natyrës, por kështu është. Në këtë libër të bukur, Filip Dëlorm na rrëfen me talent dhe emocion këto fate tragjike ku të Vjetrit kishin parë ndërhyrjen e frikshme të Fatum-it. Mbreti është diçka e ndryshme nga një njeri, ai është një simbol. Ai mishëron një atdhë, që do të thotë një hapësirë të përbashkët, të pajisur me një histori të përbashkët dhe një shpirt të përbashkët. Personi i monarkut është imazhi i gjallë i kësaj bashkësie kujtimesh e shpresash. Ta sulmosh atë, nuk do të thotë të çlirohesh nga një njeri i bezdisshëm apo i urryer, por të duash të shkatërrosh çdo gjë që ai përfaqëson, ai është një gjest mohimi absolut.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Philippe Delorme

Philippe Delorme (lindur më 22 janar 1960, në Pantin, Seine-Saint-Denis) është një historian dhe gazetar francez, artikujt e të cilit janë shfaqur në Point de Vue, Point de Vue Histoire dhe Valeurs actuelles.

Ai ka shkruar biografi të shumta të mbretëreshave të mëdha të Francës, botuar nga Éditions Pygmalion.

Librat e tij më të famshëm, L'affaire Louis XVII dhe Louis XVII kanë tërhequr interes të madh nga publiku dhe media për shkak të analizave të tyre novatore të hulumtimit të ADN-së në një zemër njerëzore që duhej të ishte ai i Louis XVII, i cili vdiq në Kullën e Tempullit, në Paris në 1795. Ai publikoi në qershor 2009 një botim të Journal du comte de Chambord ditarin e pabotuar të Henrit, comte de Chambord, pretenduesi i fundit Bourbon në kurorën franceze. Në maj 2010, ai botoi një biografi jokonformiste të mbretit francez Henry IV: "Henri IV, les réalités d'un mythe" (realiteti i një miti).

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Mbretërit e vrarë”