Philippe Delorme (lindur më 22 janar 1960, në Pantin, Seine-Saint-Denis) është një historian dhe gazetar francez, artikujt e të cilit janë shfaqur në Point de Vue, Point de Vue Histoire dhe Valeurs actuelles.

Ai ka shkruar biografi të shumta të mbretëreshave të mëdha të Francës, botuar nga Éditions Pygmalion.

Librat e tij më të famshëm, L’affaire Louis XVII dhe Louis XVII kanë tërhequr interes të madh nga publiku dhe media për shkak të analizave të tyre novatore të hulumtimit të ADN-së në një zemër njerëzore që duhej të ishte ai i Louis XVII, i cili vdiq në Kullën e Tempullit, në Paris në 1795. Ai publikoi në qershor 2009 një botim të Journal du comte de Chambord ditarin e pabotuar të Henrit, comte de Chambord, pretenduesi i fundit Bourbon në kurorën franceze. Në maj 2010, ai botoi një biografi jokonformiste të mbretit francez Henry IV: “Henri IV, les réalités d’un mythe” (realiteti i një miti).

Showing the single result

Trego Filtrat