Curzio Malaparte

Lenini,anatomia e një vrasësi

Legjenda e Leninit,legjenda e mugët që e ka kthyer atë borgjez të vogel fanatik,atë babëlok të ndrojtur e të vrazhdë,në një përbindësh të etur për gjak,në një Xhengis Khan proletar të dalë nga fundi i Azisë për t’u turrur drejt pushtimit të Europës ,nuk do të kishte lindur kurrë pa optimizmin e Kandidit dhe Babitit,heronjve përfaqësues të borgjezisë perëndimore.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria: ,
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Curzio Malaparte

Curzio Malaparte, (9 qershor 1898 - 19 korrik 1957), i lindur Kurt Erich Suckert, ishte shkrimtar, përpunues filmi, korrespondent i luftës dhe diplomat. Malaparte është më i njohuri jashtë Italisë për shkak të veprave të tij Kaputt (1944) dhe La pelle (1949). E para është një tregim gjysmë-imagjinar i Frontit Lindor gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe ky i fundit është një llogari që përqendrohet në moralin në periudhën e pasluftës së Napolit. Gjatë viteve 1920, Malaparte ishte një nga intelektualët që mbështeste ngritjen e fashizmit italian dhe Benito Mussolini, përmes revistës 900. Pas Luftës së Dytë Botërore, ai u bë krijues i filmit dhe u afrua më pranë Partisë Komuniste Italiane Togliatti dhe Kishës Katolike (ndonëse dikur një ateist i vendosur), duke u bërë anëtar i të dyve para vdekjes së tij.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Lenini,anatomia e një vrasësi”