Curzio Malaparte, (9 qershor 1898 – 19 korrik 1957), i lindur Kurt Erich Suckert, ishte shkrimtar, përpunues filmi, korrespondent i luftës dhe diplomat. Malaparte është më i njohuri jashtë Italisë për shkak të veprave të tij Kaputt (1944) dhe La pelle (1949). E para është një tregim gjysmë-imagjinar i Frontit Lindor gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe ky i fundit është një llogari që përqendrohet në moralin në periudhën e pasluftës së Napolit. Gjatë viteve 1920, Malaparte ishte një nga intelektualët që mbështeste ngritjen e fashizmit italian dhe Benito Mussolini, përmes revistës 900. Pas Luftës së Dytë Botërore, ai u bë krijues i filmit dhe u afrua më pranë Partisë Komuniste Italiane Togliatti dhe Kishës Katolike (ndonëse dikur një ateist i vendosur), duke u bërë anëtar i të dyve para vdekjes së tij.

Showing the single result

Trego Filtrat