Clive Staples Lewis (29 nëntor 1898 – 22 nëntor 1963) ishte një shkrimtar britanik dhe teolog i thjeshtë . Ai mbajti poste akademike në letërsinë angleze në Universitetin e Oksfordit ( Kolegji Magdalen , 1925-1954) dhe ne Universitetin e Kembrixhit ( Magdalene College , 1954–1963). Ai është më së miri i njohur për veprat e tij të trillimeve, veçanërisht Letrat e Vidhave , Kronikat e Narnisë dhe Trilogjinë Hapësinore , si dhe për apologjetikën e tij jo-fiktive të krishterë, të tilla si Mere Christianity , Miracles , and the Problem of Pain .
Lewis shkroi më shumë se 30 libra të cilat janë përkthyer në më shumë se 30 gjuhë dhe kanë shitur miliona kopje. Librat që përbëjnë Kronikat e Narnisë janë shitur më së shumti dhe janë popullarizuar në skenë, TV, radio dhe kinema. Shkrimet e tij filozofike citohen gjerësisht nga apologjetët e krishterë nga shumë emërtime.

Duke shfaqur 3 rezultate

Trego Filtrat