Donald Henry Rumsfeld (i lindur më 9 korrik 1932) është një figurë politike amerikane e pensionuar dhe biznesmen. Rumsfeld shërbeu si Sekretar i Mbrojtjes nga viti 1975 deri më 1977 nën Gerald Ford, dhe përsëri nga 2001 deri në 2006 nën George W. Bush. Ai është edhe personi më i ri dhe i dyti më i vjetër që ka shërbyer si Sekretar i Mbrojtjes. Përveç kësaj, Rumsfeld ishte një kongresist amerikan tre-vjeçar nga Illinois, Drejtor i Zyrës së Mundësive Ekonomike, Këshilltar i Presidentit, Përfaqësuesi i Përhershëm i Shteteve të Bashkuara në NATO dhe Shefi i Shtabit të Shtëpisë së Bardhë. Midis kushteve të tij si Sekretar i Mbrojtjes, ai ishte një biznesmen shumë i suksesshëm, duke shërbyer si CEO dhe kryetar i disa kompanive.

Kur Ford humbi zgjedhjet e 1976, Rumsfeld u kthye në jetën private të biznesit, dhe u emërua president dhe CEO i korporatës farmaceutike G. D. Searle & Company.

Rumsfeld ishte i njohur në qarqet e medias për sinqeritetin e tij. Në vitet e pensionit, ai botoi një autobiografi të njohur dhe të panjohur: një kujtim si dhe rregullat e Rumsfeld: Leksionet në biznes, politikë, luftë dhe jetë.

Showing the single result

Trego Filtrat