Edgar Morin, (i lindur më 8 korrik 1921, Edgar Nahoum) është një filozof dhe sociolog francez i njohur ndërkombëtarisht për punën e tij në kompleksitetin dhe “mendimin e ndërlikuar” (kompleks pensée), dhe për të kontributet shkencore në fusha të tilla të ndryshme si studimet e medias, politikës, sociologjisë, antropologjisë vizuale, ekologjisë, arsimit dhe biologjisë së sistemeve. Ai ka diploma në histori, ekonomi dhe ligj. Megjithëse më pak i njohur në Shtetet e Bashkuara për shkak të disponueshmërisë së kufizuar të përkthimeve në gjuhën angleze të mbi 60 librave të tij, Morin është i njohur në botën frankofone, në Evropë dhe në Amerikën Latine.

Showing the single result

Trego Filtrat