Émile Zola (1840-1902) shkrimtar dhe gazetar francez. Është një nga romancierët më popullor francez. Librat e tij janë përkthyer dhe botuar në shumë vende të botës.
Émile Édouard Charles Antoine Zola (Frëngjisht: [e.mil zo.la], 2 prill 1840 – 29 shtator 1902) ishte një romancier francez, dramaturg, gazetar, praktikanti më i njohur në shkollën letrare të natyralizmit dhe një kontribues i rëndësishëm në zhvillimin e natyralizmit teatror.[1] Ai ishte një figurë e rëndësishme në liberalizimin politik të Francës dhe në lirimin e oficerit të ushtrisë së akuzuar dhe të akuzuar Alfred Dreyfus, i cili është i kapsuluar në titullin e njohur të gazetës J’accuse. Zola u nominua për Çmimin e parë dhe të dytë Nobel në Letërsi në vitin 1901 dhe 1902.

Showing the single result

Trego Filtrat

Paraja