Fyodor Mikhailovich Dostojevski, ishte romancier rus, shkrimtar i shkurtër, eseist, gazetar dhe filozof. Veprat letrare të Dostojevskit eksplorojnë psikologjinë njerëzore në atmosferat e trazuara politike, shoqërore dhe shpirtërore të Rusisë së shekullit të 19-të dhe angazhohen me tema të ndryshme filozofike dhe fetare. Veprat e tij më të njohura përfshijnë Krimin dhe Dënimin (1866), Idiotin (1869), Demonët (1872) dhe Vëllezërit Karamazov (1880). Vepra e Dostojevskit përbëhet nga 11 novela, tre novela, 17 tregime të shkurtra dhe shumë vepra të tjera. Shumë kritikë letrar e vlerësojnë atë si një nga psikologët më të mëdhenj në literaturën botërore. [3] Novela e tij 1864 nga Notes Underground konsiderohet të jetë një nga veprat e para të letërsisë ekzistenciale.

Showing the single result

Trego Filtrat