Ai lindi në Bergen dhe u rrit në Odda në Hardanger , dhe në librat e tij shpesh merr mjedisin në Odda si pikënisje. Më vonë ai studioi në Bergen dhe që atëherë ka jetuar atje. Për një kohë ai ishte gazetar në Bergens Tidende , por gradualisht është bërë një shkrimtar me kohë të plotë.
Për romanin Bikubesong ai mori çmimin Brage në 1999 dhe u nominua për Çmimin e Letërsisë së Këshillit Nordik . Sezoni i bletëve është përkthyer në disa gjuhë. Gjithashtu, bazuar në librin është krijuar edhe një dramë. Më 28 mars 2006, atij iu dha çmimi Riverton 2005 për Ariu lundrues .

Showing the single result

Trego Filtrat