Frode Grytten

Dritarja e natës

Në pallatin e punëtorëve, në Odda, banojnë njerëz, që në pamje të parë, nuk kanë asgjë të përbashkët, përveç asaj që banojnë në banesat e njëpasnjëshme me mure të holla, njihen dhe nuk dinë asgjë për njëri-tjetrin. Frode Grytten i tregon historitë e tyre me një siguri të mahnitshme.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Frode Grytten

Ai lindi në Bergen dhe u rrit në Odda në Hardanger , dhe në librat e tij shpesh merr mjedisin në Odda si pikënisje. Më vonë ai studioi në Bergen dhe që atëherë ka jetuar atje. Për një kohë ai ishte gazetar në Bergens Tidende , por gradualisht është bërë një shkrimtar me kohë të plotë.
Për romanin Bikubesong ai mori çmimin Brage në 1999 dhe u nominua për Çmimin e Letërsisë së Këshillit Nordik . Sezoni i bletëve është përkthyer në disa gjuhë. Gjithashtu, bazuar në librin është krijuar edhe një dramë. Më 28 mars 2006, atij iu dha çmimi Riverton 2005 për Ariu lundrues .

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Dritarja e natës”