Uwe Timm

Rudi nocka,derri atlet

“Në shtëpinë tonë kemi një derr. Nuk e kam fjalën për motrën time të vogël, Cupin.”
Gjithçka fillon me një tombola… Vogëlushja Cupi fiton në një festë një derrkuc të vogël, të cilin ajo, edhe pse në kundërshtim me dëshirën e prindërve të saj, dëshiron ta mbajë patjetër si kafshë shtëpiake. Në një mënyrë krejt argëtuese, ky libër tregon çmendurinë e përditshme në një familje me tre fëmijë, me këtë kafshë shtëpiake të pazakontë, që rritet shumë shpejt. Natyrisht që për këtë nuk duhet të marrë vesh gjë qiradhënësi i shtëpisë, që edhe vetëm nga zhurmat e fëmijëve ndihet mjaft i bezdisur. Historia merr një rrjedhë të shpejtë kur Rudi nis të vrapojë shumë më shpejt nga gjithë të tjerët dhe bëhet kështu i famshëm në qytet si “derrkuci i garave”.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Uwe Timm

Uwe Timm ishte djali më i vogël në familjen e tij. Vëllai i tij, 16 vjet i moshuar, ishte ushtar në Waffen SS dhe vdiq në Ukrainë në vitin 1943. Dekada më vonë, Uwe Timm iu afrua marrëdhënies së tij me babanë dhe vëllain e tij në romanin e vlerësuar kritikisht , nën hijen e vëllait tim .
Pasi punoi si furrier, Timm studioi Filozofi dhe Gjermanishten në Mynih dhe Paris, duke arritur një doktoraturë në letërsinë gjermane në 1971 me tezën e tij: Problemi i Absurditetit në Punimet e Albert Camus . Gjatë studimeve të tij, Timm ishte angazhuar në aktivitete të majta të viteve 1960. Ai u bë anëtar i Unionit Studentor të Gjermanisë Socialiste dhe u shoqërua me Benno Ohnesorg . Nga viti 1973 deri në 1981 ishte anëtar i Partisë Komuniste Gjermane . Tre herë Timm është thirrur si shkrimtar-vendbanim në disa universitete në vendet që flasin anglisht: në 1981 në Universitetin e Warwick , në 1994 nëSwansea dhe në 1997 në Universitetin e Washington në St. Louis . Ai gjithashtu ka qenë pedagog në universitete në Paderborn, Darmstadt, Lüneburg dhe Frankfurt.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Rudi nocka,derri atlet”