Uwe Timm ishte djali më i vogël në familjen e tij. Vëllai i tij, 16 vjet i moshuar, ishte ushtar në Waffen SS dhe vdiq në Ukrainë në vitin 1943. Dekada më vonë, Uwe Timm iu afrua marrëdhënies së tij me babanë dhe vëllain e tij në romanin e vlerësuar kritikisht , nën hijen e vëllait tim .
Pasi punoi si furrier, Timm studioi Filozofi dhe Gjermanishten në Mynih dhe Paris, duke arritur një doktoraturë në letërsinë gjermane në 1971 me tezën e tij: Problemi i Absurditetit në Punimet e Albert Camus . Gjatë studimeve të tij, Timm ishte angazhuar në aktivitete të majta të viteve 1960. Ai u bë anëtar i Unionit Studentor të Gjermanisë Socialiste dhe u shoqërua me Benno Ohnesorg . Nga viti 1973 deri në 1981 ishte anëtar i Partisë Komuniste Gjermane . Tre herë Timm është thirrur si shkrimtar-vendbanim në disa universitete në vendet që flasin anglisht: në 1981 në Universitetin e Warwick , në 1994 nëSwansea dhe në 1997 në Universitetin e Washington në St. Louis . Ai gjithashtu ka qenë pedagog në universitete në Paderborn, Darmstadt, Lüneburg dhe Frankfurt.

Showing the single result

Trego Filtrat