Antonio Tabucchi

Koha mplaket me ngut

Duke ndjekur hijen, koha mplaket me ngut… “Iu duk vetja si ai djali që u gjend befas me një top të shfryrë shtrënguar në dorë, dikush ia kish vjedhur, por jo, topi ishte akoma, thjesht ia kishin hequr ajrin që ishte brenda. Pra ishte kështu, koha ishte ajri dhe ajo e kishte lënë të dilte nga një vrimë e vockël që as e kishe vënë re fare.” Nëntë tregime që gërshetojnë kohën reale me kohën e historisë dhe atë të brendshme. Këto janë historitë e Antonio Tabucchi-t.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Antonio Tabucchi

Antonio Tabucchi (shtator 1943 - 25 mars 2012) Ishte një shkrimtar dhe akademik italian që jepte gjuhë dhe letërsi Portugeze në Universitetin e Sienës, Itali. I dashuruar thellë me Portugalinë, ai ishte një ekspert, kritik dhe përkthyes i veprave të Fernando Pessoa nga i cili nxori konceptet e saudadës, të trillimit dhe të heteronimeve. Tabucchi u prezantua për herë të parë me veprat e Pessoa në vitet 1960 kur ndiqte Sorbonën. Ai ishte aq i magjepsur sa që kur u kthye në Itali, ai ndoqi një kurs hyrës në Portugez për një kuptim më të mirë të poetit. Librat dhe esetë e tij janë përkthyer në 18 vende, përfshirë Japoninë. Së bashku me gruan e tij, María José de Lancastre, ai përktheu shumë vepra nga Pessoa në italisht dhe ka shkruar një libër me ese dhe një komedi për shkrimtarin. Tabucchi u vlerësua me çmimin Francez "Médicis étranger" për Indian Nocturne (Notturno indiana) dhe çmimin Campiello dhe Çmimin Aristeion për Sosenga Pereira. Në jetën e mëvonshme ai u përmend si pretendent për Çmimin Nobel në Letërsi, një arritje që nuk e arriti kurrë.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Koha mplaket me ngut”