Alki Zei

Kostandina

(1 përshtypje)

Vajza trembëdhjetëvjeçare Tina, kishte qenë shumë e lumtur kur jetonte në Gjermani, por një ditë gjithçka u kthye kokëposhtë. Nuk i kishte shkuar kurrë në mend se prindërit e saj do të ndaheshin dhe do ta dërgonin të jetonte në Greqi, me gjyshen që nuk e honepste dot.
Konstandina duhet të lërë dhomën e saj të ngrohtë, miqtë e shkollën, që e pëlqen pa masë, e të ndryhet në dhomëzën që i ka bërë gati Farmuri. Kështu e quan gjyshen e çuditshme. Janë armike të betuara: gjyshja që nuk e lë rehat një çast e flet vetëm për të shkuarën, dhe Konstandina që nuk ia vë veshin kurrë.
Por tanimë nuk i bëhet vonë për asgjë: një shok i ka gjetur atë kokrrën në ngjyrë të kaltër, që bën çudira, e cila ia zgjidh të gjitha telashet. Ia zgjidh vërtet?
Është historia e një adoleshenteje, që dalëngadalë rrëshqet drejt drogës. Por është edhe historia e dy brezave, që nuk duan ta pranojnë se, pavarësisht nga mosmarrëveshjet, janë edhe të ngjashëm. Vlera e këtij romani nuk mbetet vetëm te subjekti.
Alki Zei ka aftësinë të vëzhgojë dhe të përshkruajë gjithçka përreth me stilin e saj të mrekullueshëm dhe me gjuhën e mistershme.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Alki Zei

Refugjate politike në Bashkimin Sovjetik nga 1954 në 1964, ajo më pas u kthye në Greqi, por iu desh të linte përsëri vendin e saj të origjinës gjatë Diktaturës së Kolonelëve, duke u zhvendosur në Paris përpara se të kthehej përgjithmonë në Greqi në 1974
Ai bëri debutimin e tij në 1963 me La tigre në vetrina dhe më vonë botoi vepra të shumta për fëmijë që adresonin temën e mërgimit dhe vështirësinë në marrëdhëniet midis të rinjve dhe të rriturve .
Ndër çmimet e marra kujtojmë Çmimin Letrar Giuseppe Acerbi në 2002 me të Dashurën e Akilit dhe një Çmim Andersen 2007 me La tigre në vetrinë .

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Kostandina

  1. Klarens

    Shume i bukur me nje histori te trishte por e treguar aq bukur dhe me nje humor te hollle qe te rremben te ben te meditosh e te reflektosh

Shto një përshtypje