Refugjate politike në Bashkimin Sovjetik nga 1954 në 1964, ajo më pas u kthye në Greqi, por iu desh të linte përsëri vendin e saj të origjinës gjatë Diktaturës së Kolonelëve, duke u zhvendosur në Paris përpara se të kthehej përgjithmonë në Greqi në 1974
Ai bëri debutimin e tij në 1963 me La tigre në vetrina dhe më vonë botoi vepra të shumta për fëmijë që adresonin temën e mërgimit dhe vështirësinë në marrëdhëniet midis të rinjve dhe të rriturve .
Ndër çmimet e marra kujtojmë Çmimin Letrar Giuseppe Acerbi në 2002 me të Dashurën e Akilit dhe një Çmim Andersen 2007 me La tigre në vetrinë .

Duke shfaqur 2 rezultate

Trego Filtrat