I lindur në La Spezia , Fusco kaloi fëmijërinë e tij në një kolegj në Lucca dhe në 1935 ai bëri debutimin e tij me shkrim me romanin Biancherie , por libri u bllokua nga censura Fashiste sepse konsiderohej disfatist. Në 1949 ai filloi karrierën e tij gazetareske duke punuar për revistën Il Mondo , dhe në 1950 ai filloi të bashkëpunonte me L’Europeo ; ai pastaj bashkëpunoi me një numër të madh botimesh, përfshirë L’espresso , II Giorno , Il Giornale d’Italia , ABC dhe Cronache .
Si shkrimtar, Fusco njihet më shumë për romanin gjysmë-autobiografik Le rose del ventennio , një rrëfim ironik i epokës Fashiste. Ai ishte gjithashtu aktiv në industrinë e filmit si skenarist dhe aktor.

Showing the single result

Trego Filtrat