Gjergj Zheji (1926 – Tiranë, 10 qershor 2010) ka qenë arsimtar, përkthyes, redaktor, studiues i vargëzimit dhe folklorit, pedagog dhe rektor.
Punoi si mësues në gjimnazin “Petro Nini Luarasi”, redaktor në sektorin e kritikës të revistës “nëntori”[3] pranë Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve. Më pas si libretist në TOB. Nis të punojë si pedagog në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, si pedagog dhe rektor i Akademisë së Arteve të Bukura. Themeloi shtëpinë botuese “Plejad” me Ndriçim Kullën.

Showing the single result

Trego Filtrat