Ndër gazetarët më të njohur italianë të shekullit të njëzetë , ai u dallua për çiltërsinë dhe qartësinë e shkrimit të tij, duke filluar karrierën e tij gjatë periudhës fashiste, dhe më pas për rreth katër dekada ai ishte njeriu simbol i gazetës kryesore italiane, Corriere della Sera , dhe më pas, pasi kishte lënë Corriere për mosmarrëveshje në linjën e re politike të së njëjtës, për njëzet vjet ai drejtoi një gazetë tjetër të themeluar nga vet ai, Il Giornale , duke e dalluar veten si kolumnist konservator. Ai u plagos rëndë në 1977 në një sulm nga terroristët e Brigadave të Kuqe . Me hyrjen në politikë të Silvio Berlusconi , të cilën ai e kundërshtoi hapur, ai u largua nga Il Giornale dhe, në mars 1994, themeloi La Voce , një gazetë e cila megjithatë mbylli vitin e ardhshëm. Ai ishte gjithashtu autor i një seri librash të historisë së gjeneralistëve, të cilat u bënë shumë të njohura. Në secilën nga këto aktivitete, Montanelli ishte në gjendje të fitonte një pjesë të madhe të lexuesve.

Showing the single result

Trego Filtrat