Indro Montanelli

Shqipëria një dhe njëmijë

Me gjithë pasaktesitë e atykëtushme që në këtë libër të tijin ndeshen ,me gjithë traditën e bizarive apo tuhafërive prej te cilave as ai,si bir e denjë I udhëtarëve që qëmocem italike,nuk ka hequr dot e plotësisht ,librin e tij është më mirë ta njohim se t’ia lemë pluhurit të bibliotekave italiane dhe shqiptare.Duke e zhveshur prej leskrave të ideologjisë së kohës,me siguri mjaft gjëra do të na mbeten prej leximit të këtij libri:do përfundime që qëndrojnë ende në fuqi dhe që dëshmojne mprehtësinë e vrojtimit,njëherësh të analizës dhe sintezës,të gazetarit shumë të aftë që Montanelli ishte.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Indro Montanelli

Ndër gazetarët më të njohur italianë të shekullit të njëzetë , ai u dallua për çiltërsinë dhe qartësinë e shkrimit të tij, duke filluar karrierën e tij gjatë periudhës fashiste, dhe më pas për rreth katër dekada ai ishte njeriu simbol i gazetës kryesore italiane, Corriere della Sera , dhe më pas, pasi kishte lënë Corriere për mosmarrëveshje në linjën e re politike të së njëjtës, për njëzet vjet ai drejtoi një gazetë tjetër të themeluar nga vet ai, Il Giornale , duke e dalluar veten si kolumnist konservator. Ai u plagos rëndë në 1977 në një sulm nga terroristët e Brigadave të Kuqe . Me hyrjen në politikë të Silvio Berlusconi , të cilën ai e kundërshtoi hapur, ai u largua nga Il Giornale dhe, në mars 1994, themeloi La Voce , një gazetë e cila megjithatë mbylli vitin e ardhshëm. Ai ishte gjithashtu autor i një seri librash të historisë së gjeneralistëve, të cilat u bënë shumë të njohura. Në secilën nga këto aktivitete, Montanelli ishte në gjendje të fitonte një pjesë të madhe të lexuesve.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Shqipëria një dhe njëmijë”