U lind më 1903 në Kiev, vajza e një bankieri të pasur, Léon (Lev) Némirovsky. Marrëdhënia e saj e paqëndrueshme dhe e pakënaqur me nënën e saj u bë zemra e shumë romaneve të saj.
Familja e saj u largua nga Perandoria Ruse në fillim të Revolucionit Rus në 1917, duke kaluar një vit në Finlandë në 1918 dhe më pas u vendos në Paris , ku Némirovsky ndoqi Sorbonën dhe filloi të shkruante kur ajo ishte 18 vjeç.
Në vitin 1926, Némirovsky u martua me Michel Epstein, një bankier dhe pati dy vajza: Denise, e lindur në 1929; dhe Élisabeth, në 1937.
Në vitin 1929, ajo botoi David Golder , historinë e një bankieri hebre që nuk mund të kënaqte vajzën e tij të trazuar, e cila ishte një sukses i menjëhershëm dhe u adaptua në ekranin e madh nga Julien Duvivier në 1930, me Harry Baur si David Golder. Në vitin 1930, romani i saj Le Bal , historia e një vajze të keqtrajtuar dhe hakmarrja e një adoleshenti, u bë një lojë dhe një film.

Duke shfaqur 2 rezultate

Trego Filtrat