Ivan Andreyevich Krylov ( Rusisht : Ива́н Андре́евич Крыло́в ; 13 shkurt 1769 – 21 nëntor 1844) është fabulisti më i njohur i Rusisë dhe mbase më epigrafik nga të gjithë autorët rusë. Dikur një dramaturg dhe gazetar, ai zbuloi vetëm zhanrin e tij të vërtetë në moshën 40 vjeç. Ndërsa shumë nga fabulat e tij të hershme bazoheshin lirshëm në bazat eEzopit dhe La Fontaine , fabulat e mëvonshme ishin punë origjinale, shpesh me një prirje satirike .

Showing the single result

Trego Filtrat