Ivan Krillov

Perrallat e Krillovit

(1 përshtypje)

Perrallat me te bukura nga autor Ivan Krillov

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Ivan Krillov

Ivan Andreyevich Krylov ( Rusisht : Ива́н Андре́евич Крыло́в ; 13 shkurt 1769 - 21 nëntor 1844) është fabulisti më i njohur i Rusisë dhe mbase më epigrafik nga të gjithë autorët rusë. Dikur një dramaturg dhe gazetar, ai zbuloi vetëm zhanrin e tij të vërtetë në moshën 40 vjeç. Ndërsa shumë nga fabulat e tij të hershme bazoheshin lirshëm në bazat eEzopit dhe La Fontaine , fabulat e mëvonshme ishin punë origjinale, shpesh me një prirje satirike .

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Perrallat e Krillovit

  1. Roland Cobi

    Bravo , ide gjeniale.

Shto një përshtypje